solvarme

Solvarme

Miljøvennlig solenergi har aldri vært enklere.

Les mer
varmeanlegg varmepumpe

Varmeanlegg/

Varmepumpe

Fremtidens boligvarme.

Les mer
kjøleanlegg

Kjøleanlegg

La varmepumpen kjøle huset

Les mer

Solvarme

Miljøvennlig solenergi har aldri vært enklere.


Solfanger er den komplette og effektive løsningen for solkraft mot er varmeanlegg. Solenergien er effektiv selv i Norge. I løpet av ett år tar taket ditt imot fem ganger mer energi enn huset ditt bruker.
For det første fanger den selv de minste solstrålene, og for det andre er den svært fleksibel og lett å koble til og kombinere. I kombinasjon med en kondenserende gasskjele eller et varmepumpeanlegg er den effektive vakuumsolfangeren med direkte gjennomstrømming skånsom både mot lommeboken og miljøet. Et solvarmeanlegg kan spare deg opp til 65%.

Kjøleanlegg

La varmepumpen kjøle huset.


På varme sommerdager er det fint å kunne kjøle seg innendørs. Et alternativ til tradisjonell aircondition er å la varmepumpen levere komfortkjøling . Gjennom et enkel komplement til varmepumpen, får du et komplett komfortsystem som erstatter behovet for aircondition, og gir deg perfekt inneklima året rundt - varme om vinteren og kjøling om sommeren, og selvfølgelig varmt vann hele året. Det er bare å innstille den temperaturen du ønsker, så klarer varmepumpen resten - til en lavere kostnad enn tradisjonelle løsninger i form av både investeringskostnader og driftskostnader.


Det er to måter å få komfortkjøling med en varmepumpe: passiv og aktiv kjøling.

Passiv kjøling
Passiv kjøling er den billigste måten for komfortkjøling. Man drar nytte av den kulden som allerede finnes i borehullet, jordsmonnet eller sjøen. Ved å sirkulere den kalde væsken som ligger i kollektorslangen kan man kjøle huset til samme pris som energiforbruket for et par lyspærer. Kulden spres i rommet gjennom en vifte. Overskuddsvarmen blir deretter returnert og lagres til senere bruk. På denne måten får du en ytterligere positiv effekt, og man kan si at det gir en dobbel sparing.

Passiv kjøling kan brukes i hele huset eller i utvalgte rom. Alle som har et vannbåret varmesystem kompletterer med en stillegående vifte. Ved nye installasjoner overføres kulden til det ordinære viftekonvektorsystemet. For at din varmepumpe skal kunne levere passiv kjøling må den suppleres med en kjølemodul av typen passiv.

Aktiv kjøling
I de fleste tilfeller er det tilstrekkelig med passiv kjøling for å holde temperaturen på det ønskede nivået, men om nødvendig kan man oppnå en ekstra kjøleeffekt med varmepumpen ved å la kompressoren produsere kjøling.

For å få en varmepumpe til å levere aktiv kjøling er det nødvendig å komplettere med en kjølemodul av typen passiv/aktiv. Denne kjølemodulen leverer passiv kjøling så langt det går, og hvis effekten av passiv kjøling ikke er tilstrekkelig starter kompressoren å produsere den ekstra kjøling som trengs.

24t rørleggervakt

Vi er tilgjengelig på telefonen hele døgnet. Ring oss gjerne om det er noe du trenger hjelp til.

  930 21 950

Rørleggermester Trond E. Madsen AS
Storevågen 73
Ålesund,  
6020

Hjemmeside opprettet av